фото:  Keith Allison from Hanover, MD, USA, УикипедияМоже би най-изумяващата от всички

...
фото:  Keith Allison from Hanover, MD, USA, УикипедияМоже би най-изумяващата от всички
Коментари Харесай

Една година от смъртта на Кобе Брайънт

фото: 

 

Keith Allison from Hanover, MD, USA, Уикипедия

Може би най-изумяващата от всички тъжби е ориентирана против самата вдовица и идва от личната майка.

Роднините на останалите жертви на злополуката към този момент се причислиха към обвиняването на Ванеса Брайънт.

Една от най-великите фигури в историята освен на баскетбола, само че на спорта изобщо - Кобе Брайънт, и 13-годишната Джиана починаха трагично дружно с още 7 души при злополука край град Калабасас, Калифорния, на хеликоптера, с който пътуваха, на 26 януари 2020 година

Легендата на “Лос Анджелис Лейкърс ” бе на 41 година От брачната половинка си Ванеса той имаше още 3 дъщери.

Година по-късно обаче “ЛА Лейкърс ” реши да не се организира възпоменателна гала във връзка първата година от ужасния случай.

Причината - един куп правосъдни каузи, или най-малко 9, които се водят поради него.Ванеса Брайънт е и от двете страни на правните борби. Тя заведе първото дело в деня, в който предходната година плеяда баскетболни звезди се сбогуваха с Кобе на трогателна гала.

Обвинението на госпожа Брайънт е, че починалият водач Ара Зобоян е работил повърхностно по време на полета при съществуването на мъгла и затова е виновен за гибелта на нейните брачен партньор и щерка. Обвиняема е компанията за хеликоптерни полети.

Това дело за убийства по немарливост е в епицентъра на калната правосъдна битка, която включва гореспоменатите 9 каузи. В нея са забъркани 35 юристи, както и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Роднините на останалите жертви на злополуката към този момент се причислиха към обвиняването на Ванеса Брайънт. Хеликоптерната компания от своя страна съди двама чиновници на службата за ръководство на полети.

Вдовицата на Брайънт предприе също така правосъдни дейности против полицията за занемаряване на поверителността.
8 сътрудници на департамента на регионалния шериф създали няколко фотоси, на които са запечатани отломките от хеликоптера и телата на починалите в него. После популяризирали фотографиите като частни лица.

В обвиняването се подчертава на това, че чиновниците не са създали фотосите като част от служебните си отговорности. Преди това Ванеса изиска мястото на нещастието да бъде несъмнено за зона със възбрана за полети и да бъде предпазено от фотографи.

Може би най-изумяващата от всички тъжби е ориентирана против самата вдовица и идва от личната майка.

В нея София Лайн твърди изрично: “Моят шурей Кобе ми даде обещание да ме обезпечава финансово до края на живота ми ”. Затова тя в този момент се бори в съда да получи от щерка си забележителна сума. София Лайн е таксувала Ванеса уместно.

Тя желае по 96 $ на час за 12 ч гледане на дете всеки ден в продължение на 18 година Освен това чака да бъдат присъдени 5 милиона $, къща и мерцедес.

И това са единствено част от правосъдните борби, провокирани от гибелта на именития баскетболист. Техният край не се вижда. На 9 февруари би трябвало да има придвижване по случая с делото за ликвидиране по немарливост.

Тогава следва чуване за аргументите за хеликоптерната злополука пред американския орган, виновен за транспортни катастрофи. Техническите проблеми към този момент бяха изключени като вид.

Наскоро наследникът на Кобе Брайънт в “ЛА Лейкърс ” Леброн Джеймс съобщи: “Казват, че времето лекува всички рани. Но нещо толкоз опустошително и трагично ще отнеме повече време. ” Явно същото важи и за разногласията в правосъдните зали.

Те някак си са изместили тъгата по голямата загуба. Това обаче не важи за милионите почитатели на баскетбола. За тях постигнатото от Кобе Брайънт постоянно ще е преди всичко.

А то в действителност е внушително. Брайънт стана 5 пъти първенец на НБА с “ЛА Лейкърс ”. През 2008-а бе приет за най-хубав състезател в лигата, а през 2009 и 2010-а - за най-хубав във финалите на НБА.

Със Съединени американски щати стигна 2 пъти до олимпийската купа (2008, 2012). Заема четвърто място измежду най-резултатните играчи в историята на НБА (33 643 точки).

Пред него са единствено Карим Абдул Джабар, Карл Малоун и ЛеБрон Джеймс, а тъкмо след Брайънт е емблемата Майкъл Джордан. Кобе игра в 18 мача на звездите на НБА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР